zad
Monika: promień podstawy walca zwiększamy trzy razy, a jego wysokość zmniejszamy trzy razy. wówczas
objętość walca:
A. zwiększy się 3 razy B. zmniejszy się trzy razy C. zwiększy się o trzy D. nie zmieni się
29 paź 19:26
Monika: proszę pomocy
29 paź 19:29
Monika: kto mi może pomóc
29 paź 19:34
Zbronek: jaki jest wzór na obj. walca?
29 paź 19:52
Monika: V = pi r2 h
29 paź 19:59
Zbronek: | | h | |
to teraz zamiast r napisz 3r ,a zamiast h napisz |
| |
| | 3 | |
29 paź 20:01
Zbronek: | | h | |
V=π(3r)2* |
| =π3r2*h=3*πr2*h |
| | 3 | |
odp.C
29 paź 20:08
Monika: DZIĘKUJĘ BARDZO
29 paź 20:24