Równania wymierne
bezradna: Proste równania. Proszę o pomoc, głównie chodzi mi o doprowadzenie do postaci z wyciągniętym
czynnikiem przed nawias bo mi to nie idzie, delte czy pierwiastki już sobie sama policzę

a) 0 = 2x
2 −7x
2 +3x
b) 0 = 6x
4 + 5x
3 + x2
c) 0 = 4x
3 − 24x
2 − 28x
d) 3x
3 + 3x
2 − 6x
13 mar 20:34
Cash18: a) −5x2 + 3x=0 i delta
b)x(6x3 + 5x2 + 1)=0 x=0 i schemat hornera
c)x(4x2 − 24x − 28)=0 x=0 i delta z pozostałej części
d)x(3x2 + 3x −6)=0 x=0 i delta z pozostałej części
13 mar 20:37