nierówność pomocy
Monika: Rozwiąż nierówność − 20x2 − x +1 >0
29 paź 19:07
Monika: 

pomocy
29 paź 19:09
Kuba: liczysz Δ i miejsca zerowe tej paraboli i zaznaczasz na osi przedzial
Δ=b
2−4ac=1−4(−20)=81
| | 1+9 | | 10 | | 1 | |
x2= |
| = |
| =− |
|
|
| | −40 | | −40 | | 4 | |
zaznaczasz na osi miejsca zerowe i rysujesz ramiona paraboli w dol bo a=−20
masz znalesc warosci wieksze od 0 − 20x
2 − x +1 >0
wiec wartosci wieksze od 0 to przeedzial
29 paź 19:14
Monika: dziękuję Kubuś

29 paź 19:15
Kuba: prosze bardzo, nie rysowalem tego wykresu bo nie umiem tutaj malowac
29 paź 19:18
Monika: nie szkodzi umiem narysować wielkie dzięki

**
29 paź 19:19