wykres
ola: narysować wykres funkcji :
f(x)=−x2+2x−2 może mi ktoś?
13 mar 19:12
ola: ?
13 mar 19:24
xdziamax:

Δ=0 x
o=1
mniej więcej coś takiego. najlepiej narysuj zwykła parabolę z ramionami do dołu i przesuń o
wektor
[1,0]
13 mar 19:45
wredulus:
Co

Przecie Δ<0
13 mar 19:50
Hajtowy:

Δ=4−8 < 0
Om om om
13 mar 19:53
Mila:

f(x)=−x
2+2x−2
y
w=−1+2−2=−1
(1,−1) współrzędne wierzchołka paraboli
f(x)=−(x−1)
2−1 postać kanoniczna trójmianu kwadratowego
1) rysujesz wykres
g(x)=−x2
2) translacja o wektor [1,−1]⇒
f(x)=−(x−1)2−1
13 mar 20:07
ola: dziękuję
13 mar 20:47
Mila:
13 mar 20:50
5-latek: No juz nie przesadzajmy .Toz to juz zakrawa na paranoje
Nie wierze ze nauczyciel w szkole nie pokazuje ja rysowac wykres funkcji kwadratowej .
To jest w czystej postaci z jej strony lenistwo i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej
Nawet do ksiazki sie nie chce zajrzec
15 mar 09:20
fx: Zwłaszcza, że w szkole średniej największy nacisk kładzie się tylko na dwie rodziny funkcji −
liniową i kwadratową

.
15 mar 09:24