Pochodna
Grześ: Mam pochodną xxxxx czyli mogę ją zapisać jako x*xx*xx, czyli lecąc dalej
ze wzoru (f*g)'=f' * g + f * g' mam:
(x)' * xx*xx + x * (xx*xx)' = xx*xx + x * (xx*xx)'
(xx*xx)' to ex*xx*lnx * (x*xx*lnx)'
Tu zaczynają się schody, wie ktoś jak to ugryźć? 3 mnożone pochodne, (f*g*h)'=f'*g + f'*h +
f*g' + f*h' + g'*h + g*h' − istnieje takie cuś czy inny sposób?
13 mar 18:56
PW: Ten napis
xxxxx
to kuriozum. Ładna piramidka, ale nic nie znaczy.
14 mar 09:54
Mila:
Ciekawe, kto to wymyśla?
14 mar 17:00
ciekawsky: pamietam polskiego profesora, ktory tlumaczyl ze pochodna z xx to x*xx−1
15 mar 19:15