matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkładanie wielomianu na czynniki
layla:
rozłóż wielomiany metodą grupowania wyrazów: −3x do trzeciej − 6x
+ 4x−8 oraz 3x do trzeciej − 7 x
− 27x +63
13 mar 18:52
th:
−3x
3
−6x
2
+4x−8=−3x
2
(x+2)+4(x+2)=(x+2)(−3x
2
+4)=
13 mar 18:59