ciągi
Marcin: Dana jest funkcja kwadratowa f (x) = x
2 − 2x + 3. Wykaz ze ciag(an) okreslony za pomoca wzoru
an = f (n + 1 ) − f ( n ) jest arytmetyczny.
Skorzystałam z a
n + 1 − an i wyszło mi 2 f
Dobry pomysł ? jak ta to co z tym zrobić ?

poroszę o pomoc
13 mar 16:39
zawodus: liceum i takie zadanie?
13 mar 16:42
Marcin: łatwe czy trudne ?
13 mar 16:42
Marcin: tak liceum
13 mar 16:42
zawodus: nietypowe
13 mar 16:43
Marcin: ok, jakies wskazówki ?
13 mar 16:43
Mila:
f(n+1)=(n+1)2−2*(n+1)+3
f(n)=n2−2n+3
an=(n+1)2−2*(n+1)+3−(n2−2n+3) doprowadź do najprostszej postaci i badaj czy ciąg jest c.a
13 mar 16:57
zawodus: udało się?
13 mar 17:18