matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Paulina:
1
Kąt α jest ostry i tgα=2. Wówczas wartość wyrażenia
−1 ile jest równa?
cos
2
α
13 mar 15:54
agulka:
tgα=2 tg
2
α=4
1
1−cos
2
α
sin
2
α
−1=
=
=tg
2
α=4
cos
2
α
cos
2
α
cos
2
α
13 mar 18:42
Marcin:
Lub:
sinα
=2 /()
2
cosα
sin
2
α
=4
cos
2
α
Dalej wiadomo.
13 mar 18:51