matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
lol:
Pochodna y= 3x
2
lnx − x
3
1
y'= (3x
2
)' * lnx + 3x
2
* (lnx)' − (x
3
)' = 6xlnx + 3x
2
*
− 3x
2
= 6xlnx + 3x − 3x
2
x
czy to na pewno dobre rozwiązanie?
13 mar 13:59
wredulus_pospolitus:
dobrze
13 mar 14:00
lol:
Dziękuję
13 mar 14:00