matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna
lol:
Funkcja odwrotna do y=
3
√
3x−12
y=
3
√
3x−12
x=
3
√
3y−12
x
3
=3y−12 3y=x
3
−12
x
3
−12
y=
3
Jest ok?
13 mar 13:21
J:
W liczniku zank "+"
13 mar 13:24
lol:
x
3
+12
faktycznie, y=
Dziękuję
3
13 mar 13:34