1
qu: sin2x cos2x = (sinxcosx)2
to jest poprawna równość ?
12 mar 23:15
ICSP: <Tak>
12 mar 23:16
Mila:
Tak.
12 mar 23:16
qu: | | 1 | |
a czy z |
| sin2x= sinxcosx |
| | 2 | |
po podniesieniu do kwadratu wyjdzie
podnosze do kwadratu jedynie 1/2 ?
czyli ?
12 mar 23:20
qu:
ile to bd i dlaczego tak
12 mar 23:22
qu: | | 1 | |
( |
| sin 4x2 cuś takiego ? |
| | 4 | |
12 mar 23:22
Mila:
| | 1 | | 1 | |
[ |
| sin(2x)]2=( |
| *2sinx *cosx)2=(sinx*cosx)2=sin2x*cos2x |
| | 2 | | 2 | |
12 mar 23:23
Mila:
Albo
| | 1 | | 1 | |
[ |
| sin(2x)]2= |
| sin2(2x) nie możesz podnosić argumentu do kwadratu. |
| | 2 | | 4 | |
12 mar 23:25
qu: generalnie miałem coś takeigo
f(x)= sin2x cos4x + sin4x cos2x
po wyłączeniu przed nawias i skróceniu wyszło mi
f(x)= sin2x cos2x
i muszę obliczyć zbiór wartości funkcji
12 mar 23:28
Mila:
f(x)= sin
2x cos
4x + sin
4x cos
2x⇔
f(x)=sin
2x*cos
x*(cos
2x+sin
2x)⇔
f(x)=sin
2x*cos
2x
| | 1 | |
f(x)=(sinx*cosx)2=[ |
| sin(2x)]2 |
| | 2 | |
12 mar 23:38
qu: super, Dziękuję
wcześniej wychodziło mi −1/4 : 1/4
ale przecież to jest funkcja kwadratowa i dlatego nie ma wartości ujemnych.
prawda ?
12 mar 23:42
Wazyl: Tak
13 mar 00:38