fizyka
student:

Fizyka
zadanie z fizyki:
na równi o wysokości H jest jakiś klocek, długość równi to S, wiadomo że S>H,
1. tarcie = 0
2. tarcie występuję, o ile czas zsuwania się wydłuży?
jak obliczyć czas zsuwania t
12 mar 23:12
student: jakiś fizyk pomoże

12 mar 23:18
student: up
12 mar 23:27
13 mar 00:39
Pavlowicz: chyba pitagoras
H2+ B2 = S2
t=s/v
za mało danych żeby coś wyliczyć IMO
13 mar 01:23
daras: czas zsuwania policzysz ze wzory na drogę w ruchu j.zm. przyspieszonym, v
o =0
przyspieszenie klocka na równi: a = g( sinα −μcosα)
zadania z fizyki zamieszczaj na:
http://fizyka.pisz.pl/forum/
13 mar 08:12