Wykonaj działania.
R.: Witam, jak to ma być zrobione? Bo patrząc na niektóre odpowiedzi to nie wiem ie biorą niektore
liczby

(
√5 − 2)
√5 + 2
√5
oraz w takim przykładzie
Trzeba to poprostu obliczyć.
12 mar 21:52
agulka: (√5−2)√5+2√5=5−2√5+2√5=5
12 mar 21:56
R.: Pomyłka powinno być 3√6 zamiast 4√6
12 mar 21:57
lolek: (√5 − 2)√5 + 2√5=5−2
√5+2
√5=5
| | 4√6−3√2 | | 4√6−3√2 | | √3+1 | |
|
| = |
| * |
| = .. |
| | √3−1 | | √3−1 | | √3+1 | |
12 mar 21:58
R.: no i tu mam pytanie skąd się wzięło co się stało z jednym √5 ? jakim cudem on się zamienił na
liczbę 5 ?
12 mar 21:59
lolek: √5*√5=5
√52=5
12 mar 22:01
agulka: | 3√6−3√2 | | 3√6−3√2 | | √3+1 | |
| = |
| * |
| = |
| √3−1 | | √3−1 | | √3+1 | |
| 3√18+3√6−3√6−3√2 | | 9√2−3√2 | | 6√2 | |
| = |
| = |
| =3√2 |
| 3−1 | | 2 | | 2 | |
12 mar 22:04
R.: kolejne pytanie skąd się wzięło te −3√6 − 3√2 oraz ten wynik od 9√2 − 3√2
12 mar 22:17