Aerodynamiczny: Żeby miał 3 rozwiązania to jedno t musi być równe 0 bo innej opcji nie widzę

x
2=t
t≥0
t
2−3mt−4m
2+4=0
Δ=9m
2−4*1*(−4m
2+4)
Δ=9m
2 + 16m
2 − 16
Δ=25m
2 − 16
t
1 musi równać się 0 więc t
1=
3−√25m2 − 162
Licznik musi równać się 0 aby ułamek był równy 0 więc
3=
√25m2−16 /()
2
9=25m
2−16
25m
2=25
m
2=1
m=1 v m=−1
ale m=−1 odpada bo dla niego wielomian będzie miał 1 miejsce zerowe.
Dla m=1
t
1=
3−32=0
t
2=
3+32=3
Dla m=1 ten wielomian ma 3 miejsca zerowe
x
1=0
x
2=
√3
x
3=−
√3
No i pozostaje zrobić tą nierówność x
4 − 3x
2 ≥0
Znamy miejsca zerowe, wyżej po liczyłem

0 jest pierwiastkiem dwukrotnym więc wykres się odbija.
Zatem x∊(−
∞;−
√3)U{0}U(
√3;
∞)
Mam nadzieję że się nigdzie nie pomyliłem tym razem