mm
aniiaa: moze mi ktoś w tym przykładzie pomóc

(3−x
2)
2 + (3+x
2)
2=
29 paź 18:14
Ergo: ja bym za x2 podstawil t
(3−t)2 + (3+t)2= 9−6t+t2 +9+6t+t2
29 paź 18:17
aniiaa: a czemu 't'
29 paź 18:18
Ergo: zeby uproscic zadanie
29 paź 18:19
aniiaa: a jak bedziee bez 't'?
29 paź 18:20
Ergo: 18+2x4
29 paź 18:22
aniiaa: a moze mi jeszcze pomoc w tym

x +1
−−−−−−−− = dla x= −1−
√3
x
2−4
29 paź 18:24
R.W.16l: wystarczy podstawić
29 paź 18:28
Ergo: | −1−√3+1 | | −√3 | | −1 | |
| = |
| = |
| |
| (−1−√3)2−4 | | (1−2√3+3)− 4 | | 2 | |
29 paź 18:30