Marcin: Przekrój ostrosłupa prawidłowego czworokątnego płaszczyzną zawierającą przekątną podstawy oraz
wierzchołek ostrosłupa jest trójkątem równobocznym o polu S.
Oblicz objętość ostrosłupa.
4S=a
2√3
Można to a jakoś uprościć?
12 mar 20:23
Piotr 10: √√3=4√3
12 mar 20:24
Piotr 10: √3√3=(√3)0,5=30,25
12 mar 20:25
Marcin: o proszę

w sumie oczywista sprawa. Dzięki

Bawię się dalej
12 mar 20:28
Marcin: Piotr, masz może gdzieś klucz do tej matury?
12 mar 20:46
Piotr 10: Już jestem, bo mecz oglądałem. Tak mam, bo rozwiązywałem to . Jak chcesz do mogę Ci tutaj podać
odpowiedzi do zadań
12 mar 22:38
qu: to jest ubiegłoroczna matura ?
12 mar 22:39
Piotr 10: To jest matura próbna z Lublina ( tego roku 2014)
12 mar 22:39
Piotr 10: Zad.1
Zad.2
f(x)=0 ⇔ dla x∊<−3;+
∞)
funkcja jest stała w przedziale (−3;+
∞)
funkcja jest rosnąca w przedziale (−
∞;−3)
f(x)=2x+6 dla x < −3
f(x)=0 dla x ≥ −3
Zad.3
Zad.4
dowód
Zad.5
Zad.6
Zad.7
Dowód( tw. sinusów)
Zad.8
Zad.9
| | π | | π | | 2π | | 4π | | 5π | |
x∊{ |
| ; |
| ; |
| ; |
| ; |
| |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 3 | | 3 | |
Zad.10
| | 1 | |
m∊( − 1 |
| ; −1 ) ∪ (0;1) |
| | 2 | |
Zad.11
m∊(−
∞; −2>∪ (0;2>
Zad.12
6 i 8 bym musiał rozwiązać
12 mar 22:46
Marcin: ok, wielkie dzięki
12 mar 22:48