matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
mała :
miejscem zerowym funkcji f(x)=
5
x−1
+ 2 jest liczba ?
12 mar 19:59
Marcin:
5
0=
+2
x−1
x≠1
12 mar 20:00
Aerodynamiczny:
−2=
5
x − 1
−2(x−1)=5 −2x + 2 = 5 −2x = 3 x=−
3
2
12 mar 20:01
mała :
dzięki
12 mar 20:04