matematykaszkolna.pl
Myki matematyczne Maturzysta: Hej, znacie jakieś myki z matematyki co mogą być pomocne na maturze i studiach ?
12 mar 19:37
bezendu: Myk.
12 mar 19:39
...: myk przez myk ... −emotka
12 mar 19:40
bezendu: myk razy myk emotka
12 mar 19:41
Tadeusz: politechnika pije ... a w ostatnim dniu już tylko się modli ... ... i zdają −emotka
12 mar 19:42
Pavlowicz: ściąga
12 mar 19:45
Tadeusz: ... pani posłanko Pawłowicz ... to nie uczciwe −emotka
12 mar 19:47
Pavlowicz: oj tam, oj tam ja zawsze matmy uczyłem się, żeby rozumieć a nie zapamiętać wzory. Do wzorów miałem słabą pamięć to pisałem je na ręku. Oczywiście są pewne wzory które przydadzą się na studiach ale to tylko 1/3 tego. tak generalnie −nigdy mnie pani od matematyki nie złapała. jak coś to piszesz na ręku ściąge długopisem to albo na wysokości nadgarstka i rękawem zakrywasz i tyle. Ot cały myk/
12 mar 19:52
ZKS: Na studiach profesor Cię nawet złapać nie musi na ściąganiu jeżeli będzie podejrzewał że ściągasz przy oddawaniu mu pracy przez Ciebie oznaczy ją. Ot taki myk.
12 mar 19:59
fx: Ja polecam to opracowanie: http://prac.im.pwr.wroc.pl/~skoczylas/typowe_bledy_studentow.pdf Jako przestroga
12 mar 20:19
Maturzysta: Więcej takich opracowań
12 mar 20:48
fx: Niestety więc w Internecie nie spotkałem, ale przyznam, że zbyt gorliwie nie szukałem. Miałem kiedyś książkę w podobnej konwencji m.in. autorstwa Minorskiego (znanego w Polsce głównie ze zbioru zadań). Książka była po czesku, wydana w 1991 roku, około 200 stron. Zawierała opis wielu typowych błędów na wielu przykładach. Nie mam pojęcia jak się nazywała, mój czeski jest bardzo kiepski (w zasadzie nie ma czegoś takiego jak mój czeski ).
12 mar 21:55
Jankes: artur szpilka często pokazuje myczki swoim przeciwnikom na adamka wystarczyły więc jak pójdziesz na solo z jakims profesorem czy jakas babka oni przeważnie są wegetarianinami to bez problemu można im przylać to jak jakiś osrany profesor zacznie sie do ciebie stawiać to uderz go prawym prostym a potem skoncz sierpem lewym jeżli jeszcze bedzie probował wstać to skop go po żebrach z baba podobnie tylko musisz uderzac z otwartej reki
4 lut 22:36