
Oblicz prwdopodobienstwo otrzymania przez brydżyste: a)jednego asa z góry ustalonego B)jednego
asa C)dwóch asów D)trzech asów E) czterech asów Brydżysta otrzymuje 13 kart z 52
| ||||||||
IΩI= | ||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
IAI = | * | = 1* | ||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||
P(A) = | ||||||||||||
|
|
| |||||||||||||||
IBI = | * | |||||||||||||||
| IBI | ||
P(B) = | =........
| |
| IΩI |
|
| |||||||||||||||
ICI = | * | |||||||||||||||
| ICI | ||
dokończ P(C) = | =.......
| |
| IΩI |
|
| |||||||||||||||
IDI = | * | =......
| ||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
IEI= | * | = ......
| ||||||||||||||