:)
Kaszkaj: Rozwiąż równanie.
9
x+1+3
2x+4=7290
wiem tyle:
3
2(x+1)+3
2x+4=3
6*10
3
2x+2+3
2x+4=3
6*10
co z tym 3
6*10
12 mar 18:42
ZKS:
9x + 1 + 32x + 4 = 7290
9x + 1 + 9x + 2 = 7290
10 * 9x + 1 = 7290
9x + 1 = 729
9x + 1 = 93
x + 1 = 3
x = 2
12 mar 18:47
...:
... a co ma być?
Dodaj jabłuszka podziel i zobaczysz ile "kosztuje" to jabłuszko =
12 mar 18:48
pawel95: 3/sup>{2x+2} + 32x+4 = 36 * 10
32x+2 + 32x+2 * 32 = 32x+2 * ( 1 + 9 ) = 10* 32x+2
32x+2 = 36 => x = 2
12 mar 18:48
Kaszkaj: dzięki
12 mar 18:55