Dobrze to rozwiązałem? ;-)
Grzegorz: Pochodna z funkcji:
y=32x2
y'= (3y)' = 3y * y' = 32x2 * 4x = 12x2x2
12 mar 18:29
Krzysiek: 
jaki jest przykład? y=9x
2?
po drugie co to znaczy,że: y'=(3
y)' ?
12 mar 18:31
Laik: Jeżeli to 9x2 to pochodna tego to 18x
12 mar 18:33
Grzegorz: Źle wpisałem troszkę, przykład to 32x2 , łącznie są 3 potęgi, tylko nie umiem tej ostatniej
dwójki podnieść, także jest słownie : 3 do potęgi 2x do potęgi 2.
12 mar 18:34
Krzysiek: y'=32x2*ln3*(2x2)'=4x*ln3*32x2
12 mar 18:42
Grzegorz: Czyli dobrze to zrobiłem, tylko nie wiem czemu popaprałem wzory i zamiast ln3 wpisałem lnx,
dziękuję bardzo za pomoc!
12 mar 18:44