matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
aneet:
(2x − 1)
2
− (2x−1) (1+2x) = dla x=√2 (√5+x)
2
− ( √5 + x)
2
dla x=
√
5
−1 x+1 −−−−−−− dla x= −1
√
3
x
2
−4
29 paź 18:05
marcz:
=(2
√
2
−1)
2
−(2
√
2
−1)(2
√
2
+1)=8−4
√
2
+1−8+1=4
√
2
+2
29 paź 20:48