wyznacz ciag i oblicz a_7 =?
Bartas: a3 + −81 a9= −9 a7=? q=?
poniekąd udaje mi się obliczyć ale q wychodzi mi takie ze nie wiem jak dalej ruszyć
12 mar 18:01
Hajtowy: Ale co Ty masz tu zrobić, bo napisałeś tak, że nic z tego nie wiadomo.
Napisz po polsku
12 mar 18:02
Bartas: Wyznacz ciąg i oblicz a7
a3= −81 a9 = −9 a7 =? q =?
12 mar 18:04
Hajtowy:
Zakładając, że jest to ciąg geometryczny:
a
1q
2=−81
a
1q
8=−9
a
1q
6=a
7
q=?
12 mar 18:13
Bartas: no mi q wyszło q6 = 19
12 mar 18:16
Bartas: to dobrze a jesli tak to jak z tym dalej
12 mar 18:17