Zbiorem wartosci funkcji jest przedzial <-7, 3 >.Jaki jest
Asia1224: Zbiorem wartosci funkcji jest przedzial <−7, 3 >.Jaki jest zbior wartosci funkcji g(X)= If(x)I?
12 mar 17:46
...:
<0, 7>
12 mar 17:49
Asia1224: moge wiedziec, jak to obliczyles/as?
12 mar 17:50
...:
nic tu nie trzeba liczyć ...
Poczytaj trochę o wartości bezwzględnej
12 mar 17:54
Hajtowy:
Zbiorem wartości funkcji jest przedział <−7, 3 >
Jaki jest zbiór wartości funkcji g(x)= If(x)I
Moduł (wartość bezwzględna) robi takie czary mary, że to co jest na rysunku pod Osią OX
znajduje się nad osią OX po symetrycznym odbiciu
12 mar 17:56
Asia1224: wiem,ze liczba zawsze jest dodatnia. Np. −5 to bedzie 5.
Tylko skad to 0?
12 mar 17:59
Hajtowy: Narysuj to sobie i odbij względem osi OX to zobaczysz skąd to zero jest.
12 mar 18:25
pigor: .. bo |0|=0 , czyli zero ..

"zostaje " na osi OX i stąd to zero .
12 mar 18:35