matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równiania
graham:
Rozwiąż równania: (5x+3)(x
2
+7)−(2x+9)(x
2
+7)=0 9x(3x
2
+2)−(8x+5)(3x
2
+2)=0
12 mar 15:57
Kaja:
(x
2
+7)(5x+3−2x−9)=0 x
2
+7=0 lub 3x−6=0 sprzeczn. x=2
12 mar 16:08
Kaja:
(3x
2
+2)(9x−8x−5)=0 3x
2
+2=0 lub x=5
12 mar 16:09