
| 3(x−2) | ||
Dana jest funkcja f(x)= | ||
| 2x−x2 |
| 3(x−2) | ||
f(x)= | ||
| −x(x−2) |
| 3 | ||
f(x)= | ||
| −x |
? wiem wiem rysunek nie jest zbyt dokładny...
ale jak ja robię to po swojemu to wynik się nie zgadza ? czy gdzies popełniłem bład ? proszę o
podpowiedź
!
LEGENDA:
| 3 | ||
czerwony to f(x)= | ||
| −x |
| 3 | ||
zielony to f(x)=| | | | |
| −x |
?
bo to jak sprawdzam to mi się nie zgadza z odpowiedziami
x≠2
| −3 | ||
f(x)= | ||
| x |
wynik to:
brak rozwiązań dla m∊(−∞;0>
1 rozwiązanie dla m∊(1,5)
2 rozwiązania dla m∊(0;1,5) ∪ (1,5;∞)