obliczenie calek
Andrzej Pestkowski: Pomoze ktos?
1 Calkowanie przez podstawianie
∫(x+1)/sqrt(3x+1)
2. Calkowanie przez czesci
∫lnx/x2
3 Oblicz pole i objetosc calki
y=0 x=1 x=4 xy=4
12 mar 12:03
wredulus:
Masz podane metody ktorymi masz policzyc te calki ... wiec w czym tkwi problem
12 mar 12:04
Bednarz: Dolaczam sie do prosby rozwiazania zadan, jesli ktos da rade
12 mar 12:07
Kamil Falana: Rowniez dolaczam sie do prosby bylbym bardzo wdzieczny wszyscy mamy kolosa
12 mar 12:08
Mania Bartosz: Takze prosze o szybka pomoc. Nauka calek w tak krotkim terminie graniczyla z cudem...
12 mar 12:09
daras: całki nie mają objętości

>
12 mar 12:10
wredulus:
Hahaha ... nie ma gotowca na kolosa ... trza bylo sie nauczyc calkowania wczesniej.
Mam nadzieje ze nikt Wam nie poda na tacy gotowcow zwlaszcza ze napisaliscie ze macie wlasnie
kolokwium
12 mar 12:11
Mania Bartosz: Nie wiem jak pozostali uczestnicy dyskusji, ale ja nie mam kolokwium. Po prostu nie mam wiedzy.
Przykro mi za kolokwiowiczow i ponownie prosze o pomoc... Chociaz z przykladem I gdyz mam
bardzo podobny
12 mar 12:14
ziomek: W 1 wyszło mi 2/9*x(3/2)+C (podstawienie x+1), w 2 lnx*(−1/x)−(1/x)+C a w trzecim pole 4loge
4 a objętość 12pi.
12 mar 12:17
wredulus:
Mania .... to odezwij sie tutaj za 2h to Ci sam pokaze krok po kroku jak policzyc te przyklady
... a nim nie wybije 14.23 to nic odemnie nie otrzymasz/−cie
12 mar 12:22
Mania Bartosz: Ok poczekam, moze do zajec na 16 zdaze
12 mar 12:23
wredulus:
Moze ... w takim razie ... do uslyszenia po 14.22
12 mar 12:26
wredulus:
Hahaha ... mentalny gimbusik poszedl na studia i mysli ze bedzie 'kims'
12 mar 12:45
Mania Bartosz: i jak tam?
12 mar 15:33