Sześcienna kostka
Paulka22: Rzucamy trzy razy sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A − suma oczek
wyrzuconych w pierwszym i drugim rzucie jest dzielnikiem liczby oczek wyrzuconych w trzecim
rzucie.
12 mar 09:40
J: IΩI = 6
3 = 216
IAI = 12
12 mar 09:51
J: Żle..
12 mar 09:53
12 mar 09:57
Janek191:
A ={ (1,1,2),(1,1,4),(1,1,6),(1,2,3),(1,2,6),(2,1,3),(2,1,6),(2,2,4),(1,3,4),(3,1,4),
(1,4,5),(4,1,5), (1,5,6),(5,1,6), (2,3,5),(3,2,5),(1,5,6),(5,1,6) }
12 mar 10:24
Paulka22: Dziekuje
12 mar 12:50