12 mar 07:29
wredulus:
Hahaha .... czas goni.
Przypomnial sobie nagle student o zadaniach na kolo i teraz portkami trzesie.
Chlopie ... jezeli Ty tak prostej granicy czy tez pochodnej nie jestes w stanie policzyc to jak
pozniej masz niby liczyc calki

Zeby byla jasnosc −−− jaki kierunek i na jakiej uczelni studiujesz
12 mar 07:33
Janek191:
z.1
| | 3 x3 − 2 x2 − 16 | | 0 | |
lim x → 2 |
| = ( symbol nieoznaczony |
| − |
| | 2 x2 − 3 x − 2 | | 0 | |
stosujemy regułę de l' Hospitala )
| | 9 x2 − 4 x | | 9*22 −4*2 | | 28 | |
= lim x → 2 |
| = |
| = |
| |
| | 4 x − 3 | | 4*2 − 3 | | 5 | |
12 mar 07:54
Janek191:
z. 2
f(x) = ( sin x)2 − cos x
więc
f ' (x) = [ (sin x)2] ' − [ cos x ]' = 2 sin x* cos x − ( − sin x) = 2 sin x cos x + sin x
12 mar 07:56
Janek191:
z.3
f( s, t) = s2 *et + sin ( s*t )
f 't ( s, t) = s2*et + s*cos (s*t)
12 mar 08:00
pawellos: Panie Janek191 jest szansa o dostanie kontaktu do Pana?
12 mar 08:09
Janek191:
z.4 Wielomian jest źle przepisany !

Powinno być
W(x) = x
4 − 3 x
3 − 32 x
2 + 12 x + 112
W( 2) = 0
W( − 2) = 0
więc wielomian jest podzielny przez ( x + 2)*( x − 2) = x
2 − 4
Wykonaj dzielenie i dokończ
12 mar 08:15