granica funkcji
Mati: x−>
∞
Proszę o pomoc
12 mar 01:42
Domel: wg mnie to:
____
| | 1 | | x | | / x2 | |
limx→+oo x* |
| = limx→+oo |
| = limx→+oo √ |
| = |
| | √x | | √x | | x | |
| | 1 | |
limx→+oo x* |
| = limx→+oo √x |
| | √x | |
No a to chyba policzysz
12 mar 03:05
heheszki: X moge wrzucic do licznika ?
12 mar 03:08
heheszki: i obliczyc np hospitalem ?
12 mar 03:08
heheszki: granica to 0 ?
12 mar 03:11
Janek191:
| | 1 | | x | |
lim x * |
| = lim |
| = lim √x = +∞ ; x > 0 |
| | √x | | √x | |
x→
∞ x→
∞ x→
∞
12 mar 07:15