matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij a+b=1
karakumana:
Udowodnij, że dla a,b>0 i a+b=1, a
2
+b
2
>=
1
2
11 mar 22:36
sushi_ gg6397228:
(a+b)
2
=.....
11 mar 22:38
Marcin:
a+b=1 a=1−b
1
(1−b)
2
+b
2
≥
2
11 mar 22:39