help :(
domin: Help me. Witajcie, mam na jutro jakieś mega trudne zadanie, na które wgl nie mam pomysłów.
Rozwiązałaby mi je jakaś dobra duszyczka ? :C Byłbym bardzo wdzięczny!
Uzasadnij, że zbiorem wartości funkcji f(x)=( daję link, bo wykładnika nie umiem tu wpisać
http://scr.hu/4vs/lrpo2 ) gdzie x∊R jest zbiór (0;1>
11 mar 22:05
ICSP: rozważ dla x ≥ 0 i x < 0
11 mar 22:06
domin: Pomóżcie, proszę, coś dziargałem sam z tym modułem w wykładniku, ale nie mam pomysłu na to
zadanko.
11 mar 22:24
Mila:
1) |x|=x dla x≥0
| | 1 | |
f(x)=( |
| )x dla x≥0 , funkcja malejąca |
| | 2 | |
f(0)=1 wartość największa dla x≥0
y∊<1,0)
2)x<0
cnw
11 mar 22:45