całka
cal:
ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić

to jest całka nieoznaczona
11 mar 22:02
ICSP: | | x | | x | | x | |
cosx = cos2 |
| − sin2 |
| = 1 − 2sin2 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | x | |
ska sin2 |
| = |
| | 2 | |
Dalej bez problemów.
11 mar 22:03
Marcin333: raczej podstawienie
11 mar 22:05
cal: Ale właśnie co przyjąć w tej metodzie podstawienia bo próbowałem przyjąc :
| | x | |
t= |
| , i mi w ogóle nie chciało wyjść , pomoże ktoś ? |
| | 2 | |
A i w ogóle nie wiem czemy cosx ma takie równanie jak wyżej to jest jakiś wzór czy
wyprowadziłeś go z czegoś ?
13 mar 21:34
cal: wie ktoś coś może?
14 mar 17:04
Mila:
Rozwiąż wg wskazówki ICSP.
14 mar 17:54