matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij znajac działania wektorów
Marcin333:
Uzasadnij tożsamosc: wektory i skalary. AxB=ABsinα , A*C=ACcosα (AxB)*(CxD)=(A*C)(B*D)
11 mar 21:50
Marcin333:
Znaczy (AxB)*(CxD)=(A*C)(B*D)−(A*D)(B*D)
11 mar 22:06