matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
an=4/n
witek:
znajdz trzy poczatkowe wyrazy ciagu i wykaz zauwazona monotonicznosc an=4/n
11 mar 18:25
pawel95:
a
1
= 4/1 = 4 a
2
= 4/2 = 2 a
3
= 4/3
4
4 < 3 <
malejacy
3
11 mar 18:53