matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Poczatkopwe wyrazy ciagu
Wini:
znajdz trzy poczatkowe wyrazy ciagu i wykaz zauwazona monotonicznosc an=4/n
11 mar 18:21
Janek191:
4
a
1
=
= 4
1
4
a
2
=
= 2
2
4
a
3
=
3
Wykaż, że jest to ciąg malejący .
4
a
n + 1
=
n + 1
Oblicz : a
n + 1
− a
n
11 mar 18:59