matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
gość:
2log
3
5=
11 mar 17:04
M:
23 paź 06:03
Iszo Song:
log2=0,301 log3=0,477
10
log5=log
= log10−log2=1−0,301=0,699
2
0,699
log
3
5=U{log5}{log3=
=1,465
0,477
2log
3
5=2*1,465=2,93
23 paź 11:55
:
log25
1,39794
2log
3
% = log
3
5
2
= log
3
25=
=
=2,92994≈2,93
log3
0,47712
23 paź 15:49