matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja trygonometryczna
MC:
Rozwiąż trójkąt prostokątny ABC mając dane alfa=45stopni c=8 jak to obliczyć proszę o pomoc
11 mar 16:52
Aerodynamiczny:
c=8 c=a
√
2
8=a
√
2
i dalej rozwiązuj
11 mar 16:57
Aerodynamiczny:
albo sin45stopni=
a
8
11 mar 16:58