Proszę o szybką odpowiedź :)
Pi: Rozwiąż nierówność:
4m3m2−3m+10<2m
Proszę o szybką odpowiedź
11 mar 16:47
Aerodynamiczny: 3m2−3m+10
Δm=9−120=−111 delta jest ujemna i a>0 więc to wyrażenie nie przyjmuje wartości
dodatnie zatem przemnóż 2 strony tego równania przez 3m2−3m+10
11 mar 16:51
Piotr 10: chyba przyjmuje wartości dodatnie chciałeś napisać
11 mar 16:55
Aerodynamiczny: Tak, nie wiem skąd wzięło się tam to "nie". Oczywiście że wartości dodatnie. Dzieki
11 mar 16:59
Piotr 10: 
D=R
11 mar 17:01
Pi: Bardzo dziękuję
11 mar 17:03