matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o szybką odp
monika:
rozwiąż równanie (x+1)/(x+2)=(−x)/(1−x)
11 mar 16:37
Aerodynamiczny:
x+1
x+2
=
−x
1−x
Proponuję "wymnożenie na krzyż" Zatem. (x+1)(1−x)=(x+2)(−x) Oczywiście założenia x≠−2 i x≠1
11 mar 16:54