ocen wartosc logiczna podanych zdan i zapisz je uzywajac kwantyfikatorow i symbo
ona;): a) istnieje taka liczba rzeczywista x ,dla której x +1/x=2
b)kwadrat dowolnej liczby rzeczywistej powiekszony o 1 jest liczba dodatnia
c)istnieje liczba rzeczywista ktorej trzecia potega jest liczba ujemna
d)istnieje liczba naturalna , ktorej kwadrat powiekszony o 3 jest mniejszy od −1
e)istnieje taka liczba calkowita ,ktorej kwadrat jest rowny √3
29 paź 15:50
PINTOOO: istnieje taka liczba rzeczywista x ,dla której x +1/x=2
1 paź 19:37
Krzysiek : tak kolego sympatyczny istnieje taka liczba nalezaca do zbioru liczb rzeczywistych taka ze
x+1/x=2 bedzie to x=1
2 paź 20:29
opo: γγγγππππππ←→ΩΩ≥⇔⊂⊂⊆
28 wrz 20:42