Dwie funkcje f(x) i g(x)
zealot_93: Mógłby mi ktoś powiedzieć czym się rożni jedna funkcja od drugiej i narysować obydwa wykresy
funkcji:
f(x)=−(x−2)2+5 i g(x)=(−x−2)2+5
byłbym bardo wdzieczny
11 mar 10:44
wredulus_pospolitus:
zauważ, ze
(−x−2)
2 = (−1*(x+2))
2 = (x+2)
2
widzisz czy się różnią
11 mar 10:50
jaja:
nie potrafisz wykonać prostych przesunięć lub też przekształceń algebraicznych?
11 mar 10:50
zealot_93: aaaaa teraz widze dzieki wredulua
11 mar 10:54
zealot_93: wredulus*
11 mar 10:55
daras: wolphramus pospolitus dobrze rysuje różne wybibusy funkcyjne
wystarczy kliknąć w googla
11 mar 11:29
5-latek: Darek ale to sa zwykle funkcje kwadratowe a te powinno sie z zamknietymi oczami rysowac bez
wolpramusa .
11 mar 11:33
daras: wiem ale jak ktoś tego nie umie lub nie chce mu się to nie wolphramusa męczy a nie nas
11 mar 19:22