matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
blee
ankaa:
oblicz wyrazenia; (2x − 1)
2
− (2x−1) (1+2x) = dla x=
√
2
(
√
5
+x)
2
− (
√
5
+ x)
2
29 paź 15:39
,,:
(√5+x)
2
− ( √5 + x)
2
dla x=
√
5
−1 x+1 −−−−− dla x= −1 −
√
3
x
2
−4
29 paź 15:46