Średnia arytmetyczna ośmiu liczb jest równa 25,2
Informatyk : Średnia arytmetyczna ośmiu liczb jest równa 25,2. Średnia arytmetyczna tych samych ośmiu
liczb i liczby p jest równa 16. Wyznacz liczbę p.
Zakoduj cyfrę dziesiątek, cyfrę jedności i pierwszą cyfrę po przecinku rozwinięcia dziesiętnego
liczby p.
10 mar 23:07
Emek: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego,jeśli wysokość podstawy ma długość 6
cm,a przekątna ściany bocznej jest nachylona do podstawy pod kątem 60 stopni.
10 mar 23:14
Emek: Pomożesz?
10 mar 23:16
Mila:
xs=25,2 średnia arytmetyczna 8 liczb
ys=16 średnia arytmetyczna 9 liczb
8*25,2=201,6 suma 8 liczb
{201,6+p}{9}=16
201,6+p=144
p=144−201,6
p=−57,6
p: −57,6
10 mar 23:16