Dany jest okrąg o równaniu x2+y2+8x-4y+4=0. Oblicz pole czworokąta, któr
Julka: Błagam pomocy

Dany jest okrąg o równaniu x2+y2+8x−4y+4=0. Oblicz pole czworokąta, którego wierzchołkami
są środek okręgu oraz punkty wspólne okręgu z osiami układu współrzędnych.
10 mar 21:50
Wazyl: Najpierw równanie okręgu. "Wydostań" je z tej postaci.
10 mar 21:52
Julka: Wyszło a=−4 b=2 r=4, tylko co dalej?
10 mar 21:54
Wazyl: Teraz rysuj i oblicz pkt przecięcia z osiami

x=0
y=0
10 mar 21:59
Julka: Mhm, a co potem zrobić z tymi współrzędnymi?
10 mar 22:06