matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonomeria. Miara łukowa. Proszę o pomoc.
Martiminiano:
tg
17π
6
= Niby proste ale nie wiem jak się do tego zabrać.
10 mar 21:41
Eta:
17π
5
π
= 2π+
π= 2π +(π−
)
6
6
6
π
...= −tg
=......
6
10 mar 21:44
Martiminiano:
dziękuję bardzo.
10 mar 21:47
Eta:
10 mar 21:48