matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka- energia sprężyny
banan:
Na sprężynie wisi obciążnik (m wynosi 0,5 kg), który wykonuje drgania (f wynosi 0,5Hz, a amplituda 0,4m). Oblicz energię całkowitą sprężyny.
10 mar 19:12
daras:
kA
2
E =
, k = mω
2
= 4π
2
f
2
m dokończ sam
2
11 mar 05:21