matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt różnoboczny
thebestnickintheweb:
W trójkącie ABC dane są długości boków |AC| = 20 i |BC| = 13. Na boku AB leży punkt D taki, że |AD| : |DB| = 11 : 10 oraz |DC| = 13. Oblicz pole trójkąta ABC. (odp) 126 j
2
10 mar 18:43