matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prostokąt.
Wiola:
Oblicz przekątną prostokąta, jeśli pole równe jest 15 cm, a obwód równa się 12cm.
10 mar 17:57
Marcin:
⎧
ab=15
⎩
2a+2b=12
10 mar 18:16
Wiola:
a=6−b (6−b)*b=15 6b−b
2
=15 I co dalej?
10 mar 18:30