matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć te dwa ułamki? :(
kwiatuszek:
−
√
3
3
−
√
3
_____________=
√
3
2
√
2
2
−
√
3
2
_____________=
√
3
2
+
√
2
2
10 mar 17:43
agulka:
1)
√
3
−
−
√
3
3
√
3
3
√
3
−
−
3
3
4
√
3
2
=
=−
*
=
√
3
2
√
3
2
3
√
3
8
2
−
=−2
3
3
10 mar 18:20
agulka:
2).
√
2
√
3
−
2
2
√
2
−
√
3
2
=
*
=
√
3
√
2
+
2
2
2
√
3
+
√
2
√
2
−
√
3
√
3
−
√
2
√
6
−2−3+
√
6
*
=
=2
√
6
−5
√
3
+
√
2
√
3
−
√
2
3−2
10 mar 18:25